Επικοινωνήστε μαζί μας

Ακολουθήστε μας

Εξοικονόμηση κόστους πράξεων υγείας στην άνοια.

  Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι υπηρεσίες φυσιοθεραπείας για τους ανθρώπους με άνοια, έχουν αναγνωριστεί ως το κλειδί εξοικονόμησης κόστους περίπου 8.500.000 λιρών από το συνολικό ετήσιο προϋπολογισμό.

  Η φυσικοθεραπεία είναι αναπόσπαστο μέρος της ομάδας διεπιστημονικής προσέγγισης της άνοιας, και είναι τόσο κλινικά όσο και οικονομικά αποτελεσματική. Από τα αρχικά στάδια της νόσου, οι φυσικοθεραπευτές συμμετέχουν αξιολογώντας τους τυχόν περιορισμούς δραστηριοτήτων μέχρι και την εκπόνηση και υλοποίηση προγραμμάτων αντιμετώπισης προσωπικών αναγκών.

  Η φυσικοθεραπεία συμβάλλει επίσης και στα ψυχολογικά συμπτώματα της νόσου, βελτιώνοντας την προσαρμογή στη θεραπεία, την επικοινωνία του με το περιβάλλον την ικανότητα έκφρασης των ιδιαίτερων αναγκών του.
Η πλειοψηφία των ανθρώπων με άνοια, είναι ηλικιωμένοι και συχνά έχουν συνοδά νοσήματα, τα οποία οι φυσικοθεραπευτές τα αντιμετωπίζουν κυρίως με εξειδικευμένα κινησιοθεραπευτικά προγράμματα.

  Με αυτό τον τρόπο συμβάλλουν στην αύξηση σωματικής δραστηριότητας ,στη μείωση παραγόντων καρδιαγγειακού κινδύνου, στην καλή ισορροπία ελαχιστοποιώντας τις πτώσεις, στην ελάττωση κινδύνου από άλλες χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης και η οστεοπόρωση.


(Πηγή parkinsonportal.gr)